Telefonlar Üşümesin:))

"Temizlik Bezi Kraliçesinden" sonra, adımı "Ailenizin Telefon Kılıfçısı" olarak değiştirmek için, yoğun bir çaba içerisindeyim gördüğünüz gibi:))
Bu fermuarla süsleme işine Kapkara sayesinde iyice sardım:))) Bana hediye ettiği tacı biliyorsunuz, paylaşmıştım sizlerle de. Gerçekte de görenler bayılıyor.
Ben de, bu fermuar süsleri keçe telefon kılıflarında kullanıyorum. Yılbaşından beri bunlarla uğraşıyorum ve her akşam birer tane yapıyorum. Fakat elimde şu anda iki tanesi kaldı. Toplu halde bir resimlerini çekemeden çıktılar elimden:) Kimi hediye edildi kimi de satıldı. Bu beş tanesinin fotoğrafını iyiki de bitirdiğim gibi çekmişim de yayınlıyabiliyorum böylece. Büyük hallerini buraya eklemiyorum, merak eden olursa buradan ayrıntılı olarak inceleyebilir.
Özellikle uzun olanlar daha çok beğenildi, bunlardan pasaj için de yapacağım en kısa zamanda. O uzun olanların önünde gördüğünüz şeritler, hem telefonun düşmemesi için bir kapak vazifesi görüyor, hem de yukarıya doğru çektiğinizde telefonunuzun kılıfın içerisinden kolayca çıkmasını sağlıyor. Otomatik yani:)))
Hazır telefon kılıflarında görmüştüm bu sistemi. Görmeyenler ya da yakından inceleme fırsatı olmayanlar için nasıl yaptığımı tarif edeyim biraz. Tariflerde pek başarılı değilim, eğer anlatamadığımı düşünen olursa seve seve yapım aşamasını fotoğraflayabilirim.
2cm kalınlığındaki şeridin bir ucunu kılıfın ön yüzüne arkadan tutturuyoruz. Ben tam çiçeklerin arkasından diktim ki, ön taraftan dikişler belli olmasın diye. Kılıfın arka yüzünden üst taraflardan 2cm genişliğinde bir delik açıp şeridin boşta kalan ucunu buradan geçiriyoruz. Telefonu kılıfın içine koyduğumuzda bu şeridin arasında kalıyor. Şeridin boşta kalan ucunu yukarı çektiğimizde telefonda yukarı doğru çıkmış oluyor. Gayet kolay, umarım anlatabilmişimdir.


8 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim... ailemizin kılıfçısı... :))) çok güzel olmuş şekerim benim...

Duru Günaçan dedi ki...

canım benim ne güzel olmuş bunlar ya.
özellikle siyah kılıfa bayıldım.
kapkarayım ya illa siyaha takılıyorum:)
sen yılbaşından sonra resmen otomasyon sistemine dönmüşsün. bu ne üretkenlik:)
senle çarşıya çıkıp metal fermuar alalım bence.
diğerleride güzel ama metal fermuar daha dikkat çekiyor.
kolay gelsin ellerine sağlık canım:)

Nedret dedi ki...

Güzeel.Pek neşeli şeyler olmuşlar.Otomatik asansörü de çok iyi fikir.

Bucanni dedi ki...

Hepsi birbirinden güzeller çok...

Şehnaz dedi ki...

ben hepsini çok beğendim...artık şu keçe kumaş almanın zamanı geldi...sen beni böyle heveslendiriyorsun..sevgiler canım...

Bizim Gibiler dedi ki...

Çelebim, çok teşekkürler tatlı dilli arkadaşım benim:)

Kapkara'cığım, evet bence de metaller daha güzel de ama onların da renklilerini bulamadım bizim buralardaki tuhafiyelerde. Siyah ve kahverengi vardı sadece. Belki çarşıda vardır. Bu cumartesi misafirim gelecek de haftaya cumartesi sana da uygunsa çıkalım birlikte.

Nedret abla, hakikaten benim neden aklıma gelmemiş asansörlü demek de otomatik demişim acaba:)))

Bucanni, çok teşekkürler, beğenmene sevindim.

şehnaz, al vallahi diyeceğim ama bir bulaşırsan bir daha kopamıyorsun, çok zevli. Canın başka birşey yapmak istemiyor. Ona göre iyi düşün canım:))

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuşlar herbirinin ayrı bir havası var ellerinize sağlık sevgiyle kalın...

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Güzel arkadaşım, sayfama gelirimisin, bütün dostlarımı kapsayan ödülüm ve yazım var, buna ortak olursan beni çok mutlu edersin, güzel bir hafta sonu diliyorum canım, sağlıkcakla kal.

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:
Yorum Gönder