Kolyem ve Resimlerdeki Farkın Sebebi

Kahverengi ipek, tanrıça figürü ve halkalarla yeni bir kolye yaptım.
Takıcı oldum çıktım vallahi :) Bir heves keçeleri aldım aldım şimdi öylece duruyor ve takılardan hevesimin geçmesini bekliyorlar:)

Bir önceki yazımda resmin kalitesi bazı arkadaşlarımın dikkatini çekmişti.
Benim de çok hoşuma gitti ve sizlerle de paylaşmak istedim. Bilenler vardır muhakkak ama ben kurcalarken yeni keşfettim ve benim gibi acemilere faydası olur belki diyerek anlatmak istiyorum.
Resimlerimi PhotoScape'de düzenliyorum. Hem Türkçe oluşu hem de internetten ücretsiz indirilebildiğinden bununla başlamıştım ve hala da devam ediyorum.
PhotoScape'i kullananlar bilirler resimleri düzenlediğiniz sayfada Otom.Kontrast diye bir tuş var. Heh işte resimlerimin eskilerine göre daha net oluşunun sebebi bu tuş. Yani makinayı değiştirmedim arkadaşlar, hep aynı makinayla çekiyorum.
Alttaki resimde soldaki resmin orjinal hali, sağdaki ise Otom. Kontrast- Orta (varsayılan) tuşuna üç kere basılmış hali. Kimi resimde bir kere yeterli oluyor, ona siz karar vereceksiniz artık:)


9 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

ellerine sağlık şekerim.. eserin mhteşem...
ayrıca o tuş feci bişi biliyorum.. başarılarının devamını diliyorum..

muck...

bahar yorgun dedi ki...

bende photoscape kullanmaya başladım yeni yeni ama bu özelliği farketmemiştim, genelde picasa kullanıyordum. kolyen de herzamanki gibi çok şık canım güle güle kullan

Beyaz Kkelebek dedi ki...

Baharım gibi bende picasa kullanıyorum ama bu programıda deniyicem.Sonuç güzel gerçektende.Ayrıca kolyende çok şık olmuş.Ellerine sağlık canım.

emel dedi ki...

photoScape'i paylaştığın için teşekkürler. henüz haberim yoktu:)

nestug dedi ki...

slm arkadaşım ellerine sağlık çok hoş olmuş.
şu photoscape'i kullanmayı bir türlü beceremedim.Picasa da resimleri ayarlamaya çalışıyorum bende, photoscape kullanmayı inşallah öğreneceğim!

zeynep bayram dedi ki...

bizlerde öğrenmiş oluyoruz,siz resimler üzerinde neler yaptığınızı anlatın böyle,kolyeler her zamanki gibi...çok hoş

Yeşim dedi ki...

Muhteşemmmm ellerine sağlık canım :)

nohut oda dedi ki...

bende kullanıyorum yalnız bır turlu kolaj yapmayı beceremedım photoscapede..boyle bır ozellıgıyokmu yoksa benmı bulamıyorum
pcasada kolayca yapıyorum oysa..

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ne kadar güzel bir bloğunuz var,ilk defa ziyaret ettim inanın bayıldım. öyle zarif şeyler hazırlamışsınız ki hemen hepsine aşık oldum:)ellerinize sağlık,herşey çok şık görünüyor
sık sık görüşmek üzere
sevgi dolu öpücükler

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:
Yorum Gönder