ATKI ASKISI


Fularları atkıları toplayan bir askı yaptım. Pazar günü İkea'da gördüm bunun bir benzerini. Daha görür görmez "ben bundan yaparım dedim" ve de yaptım:)


Halkalar için ne kullanacağım konusunda biraz tedirgindim gerçi ilk anlarda. Baştan aklıma plastik bilezikler geldi. Ama o saatte onları nerden bulabilirdim. İkea'dan sonra gittiğimiz markette rafları aklımda "halka olarak ne kullanabilirim?" sorusuyla dolaşıyorum. Plastik bardaklar dikkatimi çekti. Ağız kısımları tam benim aradığım gibi sert plastiktendi. Denemeye değer diye düşündüm ve iki paket aldım. Tek masrafım da bu oldu bu askıyla ilgili o da iki lira civarında tuttu. Diğer malzemeleri evden ayarladım.



Yaptığım şeyleri çoğunlukla bozma konusunda usta olan oğlum Batuhan bu sefer yapım aşamasında yanımdaydı. Bozması da meraktan, eline aldığı değişik bir eşyayı nasıl yapılmış diye incelerken elinde kalıyor genelde:) Bu sefer birlikte yaptığımız için böyle bir merak duymadı allahtan. Bardakların ağız kısımlarını keserek yardım etti bana.


Teşekkür ederim canım oğlum benim:))



Yukarıda Batuhan'ın plastik bardaklardan kestiği halkaları görüyorsunuz. Bundan sonra sıra bana gelmişti artık.



Halkaları daha önceden elimde olan floş benzeri bir iple tığla sardım.

Ne kadar halka kullanmak istediğiniz size kalmış. Benim elimde Batuhan'ın verdiği firelerden sonra 19 halka kaldığından o kadarıyla yaptım.


Geçenlerde banyoya bir paspas almıştım. Bu askıda onun askısıydı. İyiki atmamışım. Aynı ip ile sardım. Orjinalindeki askı biraz daha inceydi ve halkaları sardığım gibi tığ ile sarılmıştı. Benim elimdeki biraz kalın olduğu için böyle dolayarak sardım, askının kenarlarına da yapıştırıcı sürüp ipin ucunu yakarak yapıştırdım.






Arkasından iğneyle birbirine tutturdum.


Sonuç bu:) Orjinalinden pek farklı değil. Ben fular ve atkı askısı olarak kullanacağım fakat kemer ve kravat için de kullanılabilir.





Ben bunu iki liraya malettim fakat İkea'da kaç liraydı ona bakmayı unutmuşum:) Görünce o kadar hoşuma gitti ve yaparım dedim ya incelemekten aklıma gelmedi:) Eşim "beş liralık bir şeyse eğer boşuna uğraşıyorsun" dedi hatta. Fakat olur mu? Böyle işlevsel bir ürünün kendi el emeği olduğunu bilmek ve onu kullanmanın zevki hiç bir şeye değişilmez.





19 yorum:

ebrugzo dedi ki...

gerçekten cok güzel bir fikir elinize saglık :)

hem askının rengini kendi odamıza göre yapabiliriz.

Sevgiler,
ebrugzo

Adsız dedi ki...

tebrik ederim..ikeada bu nesneyi görünce beynimde şimşekler çaktı ve plastik bileziklerle ben bunu yapabilirim diye düşündüm..bana yol gösterdiniz..harika birşey ortaya çıkarmışsınız..sanırım fiyatı 26 tl idi..

Bizim Gibiler dedi ki...

Teşekkür ederim ebrugzo evet istediğin renk olabilir benim elimde bu ip vardı bundan yaptım. Kalan ipleri değerlendirmek için iyi bir yöntem:)
Plastik bilezik benim de aklıma geldi ama o saatte nerden bulabileceğimi bilmiyordum. Plastik bardaklar hem her markette satılıyor hem de daha ucuzdur herhalde. Askıda hiç ucuz değilmiş hani iyiki uğraşmışım:)

gülnur dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Haydi mutfağa dedi ki...

fikir için çok teşekkürler
eşime ve kendime yapacağım inşallah , sağolun

birfincanacikahve.blogcu.com dedi ki...

Merhaba çok güzel bir fikir.Bende eşarplarım için yapabilirim.Kendi emeğiniz olunca daha zevkli oluyor kullanmak.Baktıkça mutlu oluyor insan emeğinize sağlık.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Eline sağlık çok güzel fikir:)güle güle kullan.

mydepo dedi ki...

yok 26 değil ben geçen ay gittiğimde 9.90 dı fiyatı..süper olmuş ama bende evde yaparım diye almadım..

mydepo dedi ki...

ben geçen ay gittim 9.90 dı belkide indirime girmişti,ama sizinki çok akıllıca,bende evde yaparım diye almamıştım...

embir dedi ki...

canım ya harika bir fikir bayıldım. Emeğine sağlık

Adsız dedi ki...

bende yapıcam :))

Muhteşem bir fikir, tebrikler..

Asuman la dedi ki...

Merhabalar
aynı aslı gibi olmuş elinize sağlık

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş ama halkalar küçük değilmi kalın atkılar sığmaz sanırım.

Bucanni dedi ki...

Ben yaratıcılık diye buna derim. ne zamandır bende halka yerine ne kullanabilirim diye düşünüyordum. Vallahi süper fikir, dışarı çıkıp plastik bardak alasım var :) ama saat 21:00 oldu :( Sevgiler...

Şehnaz dedi ki...

harika olmuş.bayıldım ve en kısa zamanda bende yapmayı düşünüyorum.yapar ve becertirsem mutlaka sizlerle paylaşacağım...ellerinize sağlık...

Aslı ERATAÇ dedi ki...

Walla ben evlenirken ikeadan orjinalini almistimama goruyorum ki insan kendi yapinca daha da guzel oluyormus, ellerine saglik harika olmus, gule gule kullan:)

Yelda dedi ki...

Süper olmuş canım ellerine sağlık bence güzel olmasının en büyük etkisi yakışıklının desteği
Öpüyorum Sevgiler

Yagmur Damlasi dedi ki...

Bu harika bir fikir. Hemen bende yapacağım. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Aylar önce 'bende yapmalıyım' dediğim bu güzel organizeri yaptım ve bloğuma ekledim. Tabii sizde gördüğümü belirtip linkinizi vererek çok işime yarayan bir fikir oldu. Çok teşekkürler...

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:
Yorum Gönder